Onze montessorischool 

             
        
Onze montessorischool is er voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Samen met Korein Kinderplein zijn we een centrum voor onderwijs, kinderopvang en activiteiten.
Onze school is in 1987 opgericht door een aantal ouders. Sinds 1992 kregen we een permanent schoolgebouw aan de Wiekendreef. Vanwege de grote groei werd in 2004 een flinke aanbouw gerealiseerd. In hetzelfde gebouw zorgt Korein Kinderplein voor de kinderopvang.

Jouw kind centraal
Ieder kind is leergierig: je kind wil leren, dingen onder de knie krijgen. Met ons onderwijs spelen we in op die innerlijke drang. Voor je kind gaat een wereld open. Montessorionderwijs is gebaseerd op de ideeën van de pedagoog Maria Montessori.
Door de manier waarop wij de groepen en lokalen indelen, vindt je kind z'n eigen weg. Je kind leert en ontwikkelt zich op z'n eigen, unieke manier. Onze betrokken leerkrachten begeleiden je kind met raad en daad.
 
  • Je kind krijgt persoonlijke en individuele begeleiding van de leerkracht.
  • Je kind leert eigen keuzes te maken.
  • Je kind leert sociaal om te gaan met anderen. Met respect voor zichzelf en omgeving.
  • Je kind ontwikkelt zich tot een zelfbewust persoon.
  • Na de bovenbouw is je kind klaar voor het voortgezet onderwijs
                            
Wie een kijkje neemt op onze school, ziet met eigen ogen hoe plezierig en rustig de kinderen zelfstandig werken. Hoe ze zich vrij bewegen door de ruimte. Hoe leergierig ze aan de slag gaan met montessorimaterialen. En hoe ze elkaar helpen: jong en oud.